Başlangıç > Tarih > Rasulullah s.a.a’in Hz. Fatıma s.a’yı şehid edenleri lanetlemesi.

Rasulullah s.a.a’in Hz. Fatıma s.a’yı şehid edenleri lanetlemesi.


BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE

bilindiği üzere Nebi s.a.a’in vefatından sonra bir gurup hilafeti gasp etmiş ve bu kadarı ile de yetinmeyerek Nebi s.a.a’in hak halifesini kendilerine biata davet etmiştirler. ancak Nebi s.a.a’in hakiki halifesi olan imam Ali a.s ve yanında bulunan sadık ashab r.a biat etmemiş ve direniş göstermiş ve Hz. Fatıma s.a’ın evinde toplanmıştırlar. bunun sonucunda hilafeti ele geçiren kişiler direnişcileri dağıtmak ve onlardan biat almak maksadı ile Hz. Fatıma s.a’nın evine hücum etmiş ve bu kargaşalarda Hz. Fatıma s.a yaralanarak şehid olmuştur. nitekim bu konu hem Şia kaynaklarında ve hemde muhaliflerin kaynaklarında sabittir ve biz bunları sitemizin “vahiy evine hücum” bölümünde aktarmıştık. bugünkü çalışmamız da bu konu ile yakından bağlıdır, konumuz Nebi s.a.a’in bu kişileri lanetlemesi hakkındaki hadislerdir. inşaAllah bu çalışmamızda Şii kaynaklarında konu hakkındaki bir hadisi paylaşacağım.

sehadet-kerekisehadet-kereki1sehadet-kereki2

resimde gördüğünüz Allame Şeyh Kereki r.a’ın “Kenzul Fevaid” adlı kitabıdır, işaretlediğim yerde şu ifadeler var:

و مما حدثنا بهالشيخ الفقيه أبو الحسن بن شاذان رحمه الله قال حدثني أبي رضي الله عنه قال حدثنا ابنالوليد محمد بن الحسن قال حدثنا الصفار محمد بن الحسين قال حدثنا محمد بن زياد عنمفضل بن عمر عن يونس بن يعقوب رضي الله عنه قال سمعت الصادق جعفر بن محمد ع  يا يونس قال جدي رسول الله ( ص ) ملعون ملعون من يظلمبعدي فاطمة ابنتي و يغصبها حقها و يقتلها
…Yunus b. Yakub r.a dedi ki: Cafer b. Muhammed es-Sadık a.s dedi ki: ya Yunus! ceddim Rasulullah s.a.a dedi ki: “kızım Fatıma’ya zulm eden, hakkını gasp eden ve onu öldüren melundur, melundur”

Kereki r.a, “Kenzul Fevaid”, 1/153-154

bu hadisin isnadı muttasıl ve ravileri sika (güvenilir)’dir. “alkafi.net” sitesinde “Cabir Muhammedi” nicki ile yazan kardeşimiz hadisin sıhhatini Seyyid Sadık er-Ruhani k.s’ye sormuş ve o da hadisin sıhhatini onaylamıştır. şimdi “Cabir Muhammedi” kardeşin sorusunu ve Seyyid Sadık er-Ruhani k.s’nın cevabını ekliyoruz:

resimde gördüğünüz “Cabir Muhammedi” nicki ile yazan kardeşin Seyyid Sadık er-Ruhani k.s’ye gönderdiği soru ve Seyyidin cevabıdır. çevirisi:

بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم صل على محمد وآل محمد
سماحة آية الله الوالد السيد الروحاني دامت ظلكم
لقد ذكر الكراجكي في كنزه كنزالفوائد: ج1 ص149/150 ،عن أبي الحسن بن شاذان، عن أبيه، عن محمد بن الحسن بن الوليد، عن محمد بن الحسين بن الصفار، عن محمد بن زياد، عن مفضل بن عمر، عن يونس بن يعقوب، عن الصادق (ع)، أنه قال في حديث طويل: يا يونس ، قال جدي رسول الله (ص): ملعون من يظلم بعدي فاطمة ابنتي، و يغصبها حقها و يقتلها
هل هذا السند صحيح؟
Bismillahir Rahmanir Rahim
Allahumme salli ala Muhammedin ve al-i Muhammed
değerli Ayetullah Seyyid Ruhani

Kereki “Kenzul Fevaid” 1/149-150-de şöyle rivayet etmiştir (burada hadisi aktarıyor o yüzden tekrara yer vermiyoruz) bu sened sahih midir?

الجواب: باسمه جلت اسمائه
لا اشکال في صحة سنده
cevap: en güzel isimlere sahip olanın adı ile.
bu senedin sahih olduğunu şüphe yoktur.

soru-cevap Seyyid Sadık er-Ruhani k.s’nin resmi sitesinde de yayınlanmıştır:  Seyyid Sadık er-Ruhani k.s’nin sitesi, 5878 numaralı soru

Kategoriler:Tarih Etiketler:
  1. taha
    02/09/2013, 00:30

    bu yazıyı yazan beyefendi acaba İmam-ı Ali (a.s) hakaret etmiş olmuyormusun. yıllardır şia kaynağına sokulmuş bu iftirayı mal bulmuş mağribi gibi sahiplendiniz ama yeter artık en şerefsiz bir adamın bile evine saldırılsa hanımı dövülse yada tartaklansa o kadının sahibi olan erkek ne yapar? haa biç düşündünüzmü? İmam Ali (a.s) ın bu sözde saldırı karşısında karşılık verdiğini hiç bir kitap yazmaz neden ? haşa bu hikaye ile İmam’a hakaret ediyorlar da ondan bırakın her duyduğunuz yada okuduğunuz haberi Kur’anı kerim gibi zanetmeyin uydurma bir çok hadis ve havadis var Allah sizi islah etsin biraz akıllanmayacakmısınız. yeter.

    • 13/09/2013, 00:30

      bu yazıyı yazan beyefendi acaba İmam-ı Ali (a.s) hakaret etmiş olmuyormusun.

      bu eleştiriyi yapan beyefendi! sen burada takiyye yaparak imam Ali a.s’ın adının önüne “imam”, arkasından da “a.s” yazarak bize kendini Şia gibi tanıtacağıı mı zannediyorsun?

      yıllardır şia kaynağına sokulmuş bu iftirayı mal bulmuş mağribi gibi sahiplendiniz

      iftira mı? bu hadisler 3 vasıta ile bize ulaştı. kitapların müellifleri –> raviler –> imamlar a.s şimdi bunlardan hangisi iftira attı veya yalan söyledi? buyrun bu 3 vasıtadan birisinin yalan söylediğini, yalancı olduğunu ıspat edin bizde bunu iftira ve yalan olarak kabul edelim.

      yeter artık en şerefsiz bir adamın bile evine saldırılsa hanımı dövülse yada tartaklansa o kadının sahibi olan erkek ne yapar? haa biç düşündünüzmü? İmam Ali (a.s) ın bu sözde saldırı karşısında karşılık verdiğini hiç bir kitap yazmaz neden ? haşa bu hikaye ile İmam’a hakaret ediyorlar da ondan

      öncelikle kim ne söylüyor bilmiyorum ama hadislerin söylediği ve bizim de kabul ettiğimiz şudur: Sakife sorası imam a.s ve yandaşları muhalefet bayrağı açtı –> bunun üzerine terör devletinin başkanı Ebu Bekir muhaliflerin toplandığı eve hücum emri verdi –> hücum gerçekleşti ve bu hücum sırasında teröristlerden bazıları tartışma zemininde Hz. Fatıma s.a’ya da vurdular –> bunun sonucunda Hz. Fatıma s.a yaralandı, Muhsin sıkt oldu ve kendisi de bu yaradan şehit oldu.

      dolayısı ile bu zaten terörist askerle bir gurup insanın savaştığı bir sırada olmuş bir şeydir. aynısını bugün için düşünelim, ABD ve siyonist teröristler gelip bir müslümanın evine hücum ediyorlar ve sonuçta bu olaylar yaşanıyor. bu mümkünsüz mü? ama imam a.s’ın karşılık vermediği iddasına gelince, bu delilden yoksun bir iddadır ve bunun zıttına dair delil Süleym b. Kays el-Hillali r.a’ın kitabındadır.

      her duyduğunuz yada okuduğunuz haberi Kur’anı kerim gibi zanetmeyin uydurma bir çok hadis ve havadis var

      kim size böyle bir şey söyledi ki? biz hadisleri ravilerinin durumuna, senedin durumuna bakarak ve diğer bir takım şeylere göre tespit ediyoruz. her hadisin yanında da bu sahada yıllarca öğrenim görmüş muhaddislerin sözlerini aktarıyoruz.

      Allah sizi islah etsin

      amin, Allah bizi kötü amellerimizden, günahlarımızdan ıslah etsin.

      biraz akıllanmayacakmısınız. yeter.

      akıldan söz eden gelip burada neyin ne olduğunu bilmeden konuşan sizmisiniz?

  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın